Storänges!

Hej allihopa :) igår red jag till storänges helt själv. Nalle var hur fin som helst, lite stark och jobbig på hemvägen, men då jobbade jag honom mycket i skritten med halvhalter och sånt då vart han jättefin! :) Kul för han att springa lite!:D Har inget jag kan skriva om mer än det, så!

Ha det bra!

/ Maja

Matfesten!

Hej gott folk! Hoppas allt är bra med er. Ida har bott hos mig i helgen, mamma och pappa är i arvidsjaur så det har varit riktigt trevligt :) Igår red jag med Ida och Saga, Barbacka på banan, med 15 minuters fram/avskrittning i skogen så det var riktigt bra! :D På banan gick det väl sådär, kan inte riktigt peka på vad som gick dåligt, men det har gått bättre iallafall. Idag ska jag och Ida på matfesten och käka lunch! Sen blir det köttmiddag, mumsigt värre :)











Lite småplock från kvällen igår!

/ Maja

Skor!

Detta är inte speciellt hästigt men jag kan berätta det ändå ;)
Imorse före skolan hann jag och Maja gå på stan. Vi går till scorett och jag hittade ett par tygskor som jag köpte. Nu för en stund sen skulle jag prova dom igen och...

...Jag tar på mig högerskon och ska sedan sätta på mig vänsterskon, då jag ser att det är en högersko och inser att jag för första gången på väldigt länge tatt på mig skonarna på fel fot! Men nej så var det inte heller, utan hon i kassan hade skickat med mig två högerskor, TVÅ HÖGERSKOR! :S Så mamma måste byta skorna åt mig någon dag.

TOPPAN IDAG :D
Red ut och hon var helt otroligt fin :) Så fin har hon inte varit på ett bra tag! Hon var lätt i handen men hade hur mycket energi som helst så hon fick oxå busa av sig lite ;)

rörigt inlägg! Undra om någon läste allt???



/Ida


Hackamore!

Tjena! Nu har skolan börjat om och Nalle har kommit tillbaka så nu är allt som vanligt :) Idag red jag ut innan skolan började. Nalle har fått akupunktur, laser och massage. Och marie tyckte att han har känts lite konstig i frambenet efter det. Men jag kände i stort sett ingenting, men jag tog det lugnt iallfall så skrittade typ bara :) Fick låna Toppans hack och testa på Nalle. Det gick fint!:D Kanske lånar det någon fler gång när man ska rida lite mer ordentligt så man riktigt kan känna hur han går på det :)

Nu har jag tagit en powernap och ätit, nu blir det nog att spela sims!

Ha de bra!

/ Maja

Film och Fika

Vi börjar vid tolv idag med. Vi har bara film och fika sen slutar vi ;) Jag kommer vara i stallet efter skolan med saga. Toppan vilar men jag ska mocka, borsta Toppan, smörja och göra sånt och pussa på bästa ponnyn :D
Igår red jag ut med Saga det gick väl så där :S Men bättre lycka nästa gång!


Idag åkte denna med pappa till älvsbyn för omstoppning ;)

/Ida

Tillbaka till verkligheten!

Idag börjar skolan, börjar dock inte förren 12.  Hann mocka och sånt på morgonen = skönt ;) Ponny-möte ikväll, och före det så ska jag och Saga rida ut :D


♥♥♥BÄSTA♥♥♥

/Ida


Bättan & Carl-Evert

Hejsanhoppsan! Nu sitter vi och äter godis :) Ponnysarna gick fint idag, Ida red Bättan och Maja red Carl-Evert.

Bilder:

Maja & Carl-Evert





Ida & Brändy



Ida red ju såklart Toppan idag också ;) Hon var kalasfin!


/ Ida & Maja




Calle & Brandy! :)

Jag har verkligen försökt att göra ett inlägg via mobilen, men det har inte funkat :o Och våran laptop funkar knappt ;( Nu ska jag sluta bortförklara mig och istället berätta lite om dagen!

Ungefär vid 11 cyklade jag och Ida iväg till södra bergsbyn för att rida Calle & Brandy. Vi red på banan, Jag började rida Brandy, sen i slutet bytte vi :D Båda är verkligen kanonfina ponnysar som vi är jätteglada att få ta hand om denna helg!!:D Desvärre så missade jag hjälpinstruktörsmötet idag på SRK, dom ringde mig medans jag var i Byske (vi åt middag där) Och jag hade självklart glömt mobilen hemma, så jag hade ett röstmeddelande som jag inte kan lyssna på för att jag inte har några pengar och blabla.. Men dom kanske ringer imorgon annars kommer jag ju dit på Måndag :D

Imorgon tar nog jag och Ida med oss kameran till stallet om det inte ösregnar förstås. Så lite bilder får vi allt hoppas på att det blir!

Ha en trevlig kväll!
/ Maja

Bad i skatan!

Hejsan! Idag har jag hunnit med mycket roligt! :D Först var jag med Emilia, Sen vart det hem och äta en supergod middag. Efter det for vi till kusen, dom hade fått hem stövlarna jag skulle testa ;) Högra stöveln satt jättejättebra! Ganska hög, men dom sjunker ju och då blir det kanon. Den vänstra satt inte liiika skönt, eftersom den veckade sig i hälen och det framkallade lite skavsår ;) Men det skulle gå över när stöveln mjuknat och så, så det är bara att härda ut! :D När jag kom hem därifrån for jag, Saga, Ida, Maria, Tyra, Vera, Dux och Dun till skatan, vi skulle bada med ponnysarna. Kanonmysigt!







På min kamera finns det inga bilder från då vi var ute i vattnet, det har Saga på blogg :)



Och här har vi då stövlarna :D

/ Maja


Dålig uppdatering!

Idag har jag inte uppdaterat nåt och imorgon kommer jag nog oxå ligga lågt! :(
För jag har en massa måsten. Kanske hinner ett kvälls inlägg imorgon eller nåt imorgon :D

/Ida

Ojoj!

Här har ingen skrivit på hela dan :D Har ingenting att berätta, var på en promenad tidigare idag ;) Det är väl typ det som har hänt! Nu ska jag nörda sims, för jag har ingenting bättre för mig ;)

/ Maja


Gårdagens ridpass...

... får väl Ida berätta om själv om hon vill, men bilder kan jag bjuda på :D














Halsmuskler!:D







Idag har jag bara suttit hemma med en rejäl huvudvärk :( och så lär väl kvällen även forsätta antar jag :P

/ Maja

Film ;)

Hejsan! Nu har jag kommit hem från stallet där jag, Ida och Saga ägnade hela kvällen åt att göra en film ;) Haha, ni kanske får se den sen någon gång! Höll iallafall på att dö av skratt hela tiden :D Sen tog vi bilder på sadeln som Ida ska skicka på omstoppning :)



Söt tjockeliito

/ Majsan

Jag är med och tävlar!

tävling

http://hastochpownii.myshowroom.se/jump-with-style-2/

/ Maja

Monopol

Nu kommer Maja och vi ska spela monopol! Senare när jag ätit och sånt ska vi till stallet och rida o så. Maja tar med kameran till stallet, så ikväll blire bilder ;)

/Ida


Söndag

Godmorgon!
Nu har jag ätit frukost och ser på nåt bröllopsprogram på TV ;) Idag kanske det blir att vi far på hästloppis i Kusmark :D Ursäkta om mina inlägg inte är så intressanta nu när jag är "hästlös".

/ Maja

Skavsår!

Toppan har skav av sadeljorden så det blir att rida barbacka idag och imorgon. Efter  helgen tror jag det kommer se jätte bra ut för det var inge mycket, men då blir det att rida med den lurviga sadeljorden ;)

Här ser ni lurvet! Jag hade ingen bra bild ;)

Men men snart ska jag flytta hästarna osv. Blir nog att rida senare idag och jag har ingen aning om vars :D Fast den som lever får väl se!!!

/Ida

Duniboy!

Idag red jag Dun! :D Han blev fin när han slappnade av och vilade lite mer på steget men han stretade lite i början. Han var faktiskt riktigt fin när jag gjorde rätt ;) Roligt, roligt... Har några bilder på mobilen men den ville inte sammarbeta med datorn :(
Sen pussade jag såklart på Tjockan <3 Ebba var med för dom åt här, trevligt, trevligt!



saga och dun!

/Ida

FAIL











Sol!

Gud vad jag längtar till nästa helg! Min älskade Nalle som jag har saknat så OTROOOLIGT mycket kommer hem! :D Fast skolan börjar på måndagen typ :( Idag är det jättevarmt och soligt ute, så jag ska nog ut och sola ett tag!

/ Maja

Vilodag

Idag kommer Toppan vila. Det är typ 25 grader och sol!!! :D  Jag som trodde hösten var här :S
Jag ska vara med Ebba om en stund och senare idag blire stallet.


/Ida

Kvällsbilder!

Jag och Ida har varit uppe i stallet och tagit lite kvälls/mys bilder på hon och Toppan :D























Nu ska vi forsätta käka godis :D

/ maja & ida


Härlig ridtur!

Toppan var pigg och fin, vi var ute lite mer än en och en halv timma ;) Jag galopperade mot vatten pölar som Toppan hoppade över, haha :P



Vet inte riktigt vad jag ska skriva om! :S

Vad vill ni läsa om?

/Ida

SOL!

Nu är det soligt ute men bara 15 grader dock ganska bra rid väder ;) Idag sattsar vi på storänges med Sofie och dun. Jag måste även ta bilder på min dressyrsadel då vi ska lämna den i älvsbyn på omstoppning. Senare ikväll ska jag och Maja träffa Emma i deras stall för nästa helg ska vi ha Calle och Brandy så Emma ska visa oss vars allt är och så :D
Men snart ska jag äta, sen är jag rå taggad på en uteritt!



Emma och Toppan !!! :)

/Ida


TACK

Tack för att ni kommenterar! :D Verkligen jätteroligt!
Lite senare idag ska jag och Ida fara till södra bersbyn, och få lite info eftersom vi ska ta hand om Calle och Brandy(?) Nästa helg :) Härligt med sol idag förresten!

/ Maja

Besöks rekord igår!

Ja, igår hade vi besöks rekord :) Fortsätt så!

/Ida


Lite bilder!











Foto: Wilma

På första bilden ser Toppan ut som en b-ponny typ ;)

/Ida


Regn!

Nyss var jag ute med Wilma, det var soligt men inte varmt, men då vart jag så taggad på att fara till stallet i solen ;) Men nu när jag bytte om kom regnet :( Fast jag tror det spricker upp snart!!!
Ska ut och promenera med Tjockan idag.

mobil bild!

/Ida


HISS!

Måste bara hissa dessa fruktansvärt snygga schabraken från jacson!


379:- HÄR

/ Maja

Tränings-lägret !

DAG 1: DRESSYR: Vi jobbade med att få dom lösgjorda och tränade galopp-fattningar. Efter en stund mjuknade hon  och var riktigt fin :)

HOPPNING: Vi hoppade en lydnads-bana och Toppan lyssnade jätte bra och tyckte det var jätte skoj. Hon var framåt men lydig :P

DAG 2: DRESSYR: Hon var jätte pigg. Kanon fin i traven men lite stretig i galoppen. Vi jobbade bland annat på förvänd galopp ;)

DRESSYR: Hon var jätte pigg nu med men inte lika stretig. Vi red dressyrprogram,  jag red LB:1. Hon var fin, speciellt efter mellan galoppen  då lättade jag i rätt läge och då fick hon jätte bra trav :D

Jag måste träna på att ta och mjukna i rätt läge då går hon som bäst, detta tränade jag på i alla passen.
Bilder får komma senare ;)

/Ida


Sixtyfive!

Nu har jag just kommit hem från Ida och vi har spelat lite Sixtyfive, (Kortspel om ni ville veta)

Jag vet inte alls vad jag ska skriva för nåt!!:( Vill jättegärna uppdatera med inlägg men det är svårt att komma på någonting att skriva om när jag inte har varit i stallet eller något idag. Så om någon har några tips om vad man kan skriva om, släng in en kommentar! :D



/ Maja

Richmond High Rider

Tänkte att jag kunde visa en bild på stövlarna som jag provade igår ;)



Förresten, Om ni undrar varför Ida inte uppdaterar är det för att hon är på träningsläger på SRK :)

/ Maja

Ridstövlar!

Idag var jag och pappa och provade stövlar, först for vi på Kusen o co., Pioneer stövlarna som jag har babblat om var desvärre för små :( Vi fick kolla i MH katalogen, och där hittade vi ett par Richmond high rider. Hon skulle beställa hem dom i min storlek så att jag får prova och sådär :) Förresten måste jag bara säga hur trevlig personal dom har på det där stället:D! Vi svängde förbi royal också, där hade dom stövlarna hemma, men i en för liten fotstorlek, men hon på Kusen skulle ju beställa in en storlek större i foten. Men resten passade skitbra! Så det blir förmodligen dom :)

Haha, orkade ni läsa blir jag impad! :D

/Maja

Ny header

Nu har jag fixat oss en ny header! :D (Om ni inte kan se den, tryck på F5)

Hoppas att den föll er i smaken!:) Imorgon kanske det blir att fara och prova stövlar, om det blir så är jag grymt taggad!
/ Maja

Bra väder?

Näe, inte så bra väder. Men det är nästan lika bra idag, då slipper jag ha dåligt samvete över att sitta inne hela dagen ;) Ska kanske försöka få fram någon header? Vad sägs om det?
Undrar bara vilken färg man ska ha :o 

 

                                           WHAAAA

/ Maja

Spöregn!!!!

Det har knappt regnat en droppe i Skellefteå i sommar men nu har det spöregnat hela natten och regnar än :(
 Toppan ska ridas i regnet ändå. Det kommer bli mest skritt arbete för imorgon och på onsdag har jag träningsläger :D

/Ida

Nolia!

Har varit på Nolia hela dagen. Ganska trevligt, men vart lite besviken över att dom inte hade några hästgrejer alls!:( Sen har jag och Amanda gått en promenix med hundarna, Mex åt upp en hel fågel! USCH!!

Imorgon vet jag inte vad som händer, det får vi se helt enkelt ;)

/ Maja


Taggad poa!

Red i skogen, Toppan var hur taggad som helst men med på noterna ändå :D Galoppen var jätte fin och hon var stadig i formen hela passet oxå. Hon var känslig och lätt i handen. Imorgon vilar Toppan.

 

Här var hon oxå lite taggad :P

/Ida

Schabrak tvätt!

Jag och saga har på börjat tvätteriet av våran fina hög med schabrak. Sist hann vi med 8 stycken :D 
Imorgon blir det dessto fler, sattsar på hela bunten tror jag! ;)


/Ida 

Tävlings bilder!

Här kommer lite tävlings bilder som ni inte sett ;) Bilderna är från vännäs och jag vet att jag är sämst på att trampa ner hälarna.








FINFINA TJOCKAN! <3 :D

foto: Tove Söderström


/Ida


Grattis pappa!

Idag fyllde min käre far Per-Örjan Stenberg aka Pös/PÖ hela 51 år! Grattis till världens bästa pappa!!

Jag har förövrigt spenderat dagen med Ekholm och Vickan :D Riktigtriktigt trevligt var det!
Käkat go mat har jag också gjort!

Haha förresten, När jag och min systerson William skulle gå upp och flytta hästarna frågar han lite fundersamt. "Varför har den spagetti i ansiktet?" Då var det ju toppan som stod där med sitt flugpannband :P Haha sötunge.



Standard att jag avslutar inläggen med en bild på Nalle, men han är ju så fiiiiin.

/ Maja

Hej igen!

Det var länge sen jag skrev nåt på bloggen, har inte haft tid eller lust men nu är jag tillbaka :) Skriver mera imorgon för jag är hos mormor och morfar nu. Kan bara säga att det blev inga bilder igår, det får bli nån annan gång. Skriver mera imorgon, LOVAR!!! :D



Fin tjejen min <3

/Ida

Ida är dålig på att uppdatera.

Hoppas ni håller med ? ;) Idag har jag fikat på kajutan, varit på travet, varit med kompis och kastat discgolf :)
Hörde att ida skulle ta "klänningsbilder" idag! Spännande!

Har tyvärr inga roliga bilder på den här datorn, så...

/ Maja

Vill ha!


Är grymt sugen på dessa Pioneer stövlar, dom ser inte lika snygga ut på den bilden som dom gör när dom sitter på något ben ;) Iallafall så verkar dom mjuka och sköna, + ha en bra passform.

Släng gärna in en kommentar om ni har erfarenhet av dessa :D

/ Maja

Srk!

Hela dagen idag har jag varit på SRK och ägnat mig åt att göra ett litet "ridprov" till grönt kort kursen, flyttat lite ponnysar och varit med Sandra :) Nu är hela kursen äntligen klar! Känns så otroligt skönt!! Nu ska man bara hitta en häst att tävla hehe ;)

Jag och Sandra har förresten bestämt att vi ska till ljusvattnet och rida nån dag :D Saknar min nalleplutt så det blir säkert kanon!



Men glada! :D Visst skulle Nalle bli söt i en rosa grimma? Det måste han bara få...

/ Maja

Hiss!

En riktig hiss tycker jag är Daslö-ridbyxorna! Har inga själv, men skulle gärna vilja ha!

En snygg byxa som finns i många och roliga färger, och ett plus är att dom inte är så farligt dyra!


399:- Hos Tattini

/Maja


RSS 2.0