Longera :)

Idag ska jag longera, jag rider nog oxå en liten stund =D Mormor håller  på att laga mat så när jag har ätit blir det stallet!


Ny header! :D

Nu har vi gjort en ny header (ignorera majas hjälm, var tvungen att rita dit den typ;)) Vad tycks ?
Idag så red iallafall vi på banan, båda red toppan alltså ;) Det gick väl bra. Vi fotade lite och så, vi har en massa kanonbilder på ida ! :D Några bra på mig för det hann bli lite mörkt :( Vi bjuder på några, vill ni se mer så kommentera!





GILLGILLA ^







RÄSER :*



/ maja och ida !

dressyr =)

Idag blire kanske dressyr :) Men igår blev det inge foton för det började regna??? Men vi red i nästan 2 timmar före det =D Vi red ut på gunsen, lite trist att rida samma väg men vi tar oss inte genom skogen nu :( Får väl sattsa på storänges nästa helg;) Men toppan var kalas fin, as bra galopp och trav och form, men galoppen var nog bäst :) Sen tog vi nått litet skutt på banan och bytte hästar lite. Jag red Dux lite, roligt;) Men vi for och bowla sen, och då vipps vart vädret bra men, men :)
 Linnea och mace :) Hoppas du kommer hem till påsklovet=)

kramar /Ida

NÖJD!

Jag är jätte nöjd med dagens dressyr-pass :'] Fin poan<3
Men iaf började med att skritta fram på långa tyglar såklart, men tränade ändå på att hon skulle gå framåt och stanna utav bara vikten. Detta gick över förväntan, tränade oxå att vända på små volter utan tyglar vilket gick mkt bättre en vanligt :) Sen redan när jag kortade tyglarna var hon lätt i handen, hon var jätte fin i formen, traven och allt!
I galoppen tränade jag bara på  att  hon skulle fram för skännkeln och det gick oxå fint-->bra galopp oxå så :)

nöjd, nöjd och nöjd!!!!

Imorgon ska jag och Maja vara i stallet senast 9, absolut senast. Vi ska ut på en uteritt sen ska vi träna frihets dressyr och ta vinterbilder =D najs!

 
Toppan efter dagens ridpass:)

kramar/Ida

Fredag

IGÅR: Igår kunde jag inte uppdatera på kvällen för datorn laggade :( Men på morgonen igår hann jag och Marie ut på en ritt i  1timma och 10 min, inte illa ;) Efter skolan var jag med Ebba i stallet och sen hos hon =D
Hann dessutom motionera Wilma i 50 min.

IDAG: Vi fick sluta 20 över 2 idag för bilden var inställd, skulle ha slutat tio i fyra =] Snart ska jag till stallet och jag ska rida dressyr. Tänkte longera oxå men vi har haft + grader så det är liksom halkit så jag skippar longeringen. Uppdaterar ikväll =)

Wilma igår :)

kramar /Ida 


Flygtur :)

Igår bjöd Toppan Ebba på en flygtur, en rejäl sådan. Ebba klarade sig prima ballerina. En kort stund senare hittade vi tjockan som hade galopperat in i stallet ;) Men sen gick det bra ändå!
Nu ska jag till stallet för vi börjar kl.11.25 så jag ska ut och rida med Marie  och Nalle=)
Alltså vi går i skola från 11.25 till 13.30 = 2 timmar =D Snacka om najs då vi bara har bild och en kort so lektion :]

kramar Ida

Vila :)

Idag fick Toppan vila :) Nu ska jag duscha!

kramar/Ida

Gunsen

Red efter gunsen idag med Maja och Nalle oxå Maria som tömkörde Dux :)  Jag och Maja red dock ifrån Maria och Dux lite. Tog lite mera galopp idag   =D Toppis var fin, pigg och busig. Kickade ganska mkt i galoppen ;P

 trött efter ritten??? NJA, men klockan började ju vara läggdags ;)


kramar /Ida

bästa Toppan <3

Idag var jag i stallet släppte ut djuren, pappa mockade hagen och jag boxen ;) Sen tog jag och saga ner julpyntet och fikade bullar. Sen  mockade vi åt Dux, Nalle och crowns --> flitigt värre va? Sen hängde jag med Eva Lott och marie och red hela gunsen i trav och tog dom 2 första galopperna :) Hade pelhamet och hon var perffa, gjorde lite rumpa in och rumpa ut osv. Hennes trav var kanon, formen oxå och bra galopp med så det gick sååå bra.
Min mobil har slut batteri så kan inte lägga in några bilder, för den är så gott som död!!!

TOPPAN I TORSDAGS :)
Just ja, vi var och grattade rickard sen hängde jag med Ebba till srk och kika på när hon red. Det gick prima ballerina =D

kramar /Ida


Rosa :)


Hade man massa pengar skulle jag inte tacka nej till allt detta ;) Allt är från hööks.se :)

/ Maja

Dagens ridpass!

Skrittade fram runt häraldsv. joggade hon lite på banan det gick så där, hon var lite stretig och sådär men, men :) Sen longerade jag lite bara skritt och trav, det gick fin, fint  =D Men imorgon ska jag rida ut. Det var kanon väder, red i bara ridbyxor och så prämiär red jag i ny hjälmen, den är sååå skön :)

♥♥♥Toppan♥♥♥

kramar /Ida

Nu ska jag börja blogga igen :)

Har ju inte bloggat så mkt under vilan men nu ska hon sättas igång så då blire uppdatering :) Igår fick jag äntligen rida -->jag red på banan med Maja och Nalle bara skritt och trav. Hon var inte alls stel som jag trodde utan hon var allmänt fin !!!! Hon hade bra trav och allt trots att jag inte krävde så mkt allt =D Jippie, nu taggar vi år 2011:)
 Jag och Maja spännderade hela kvällen åt stall igår :) roooligt, roooligt =)

Idag ska jag också bara "jogga" Toppan får se vars, när och hur. 

kramar /Ida 

Bild på Kompis :)

Som jag lovade för ett tag sen så skulle jag lägga in en bild på Kompis det är Josefin Carlsson (Klicka på namnet för att komma till hennes blogg) som har fotat :) Tack för att jag fick låna bilden !



Älskade Ponny

/ Maja





Markarbete imorgon :)



Imorgon ska jag upp till stallet på morgonen och ida ska hjälpa mig att markarbeta :D Ska bli skojsigt ;) Hoppas banan är skottad bara!

Hörs imorgon! / Maja


5 av 10 =)

Nu har det gått 5 av 10 dagar av Toppans vila ;) Börjar sakna träningarna och allt så in i nordens jag vill riiidaaa!!! Men lekte lite med tjockan på banan i grimma och grimmskafft, hon var glad och rolig och i stallet var hon as mysig dessutom var hon snäll och  gjorde det allmänt lätt mockat i boxen oxå :P
Har oxå kollat efter tävlingar, det var en hel del  men vi kommer inte fara på alla ofc. Men gud vad jag taggar detta år allt kommer bli så bra, nu himmlar asså :)
 i höstas :)

kramar /Ida

Min hjälm !!!!

Min charles owen wellington classic =) Beställde den från england --> kostar bara hälften mot om man köper den i sverige :]

mobilbild men :)
 
Nu har den kommit, den är så snygg + hur skön som helst ;)

Sen hann  jag ut på en promenix med Toppan innan det var bäck svart ute, sen var jag med Ebba i stallet och sen tog jag in toppan igen och borstade och myste :)
suddig kolla typ hennes öga, men det var så mysigt hon var lika glad och pigg hela vägen =D

kramar/Ida

Hej gott folk :)

Hejsan hoppsan, dålig uppdatering har det varit men Toppan har vintervila och  ska bara skrittas i 10 dagar :) Hur ska jag stå ut ??? JAG ÄR SÅ TRÄNINGS SUGEN :) Men det löser sig 10 dar går fort ;]
Men som sagt var vi får väl se hur det blir med uppdateringen.

 kramar /Ida

TACK, TACK OCH ÄNU EN GÅNG TACK!!!!!

Jag vill tacka världens bästa Linnea =) Följde massa ledtrådar i stallet allt från jodopax och vätedioxid, till varmt och luktar illa, sen till en garderob innan jag kom till "mössen" (fodertunnan)
och på den lappen stod det har du läst boken "mannen under trappan" ? Det har inte jag men du borde kolla under trappen, stod det :) Där var det en lapp till --> följ det blåa snöret då hittar du snart skatten. Snöret ledde mig upp på vinden och bakom höt stod ett stort paket =D
På paketet stod det :

IDA DIN FJORTIS !
Grattis i efterskott !
tack för att jag fått rida din ponny ♥
Lycka till på alla tävlingar i vår !

/Linnea, the one and only.

Jag öppnade paketet och där låg ett jätte fint schockemhöle schabrak, vitt med silver och guld kant :) Nån dag före stod jag på royal och drömde om exakt detta schabrak, Linnea måste ha ett 6:te sinne för jag hade ju inget sagt. Tack!!!





kramar /IDA

Ge mig ? :)


Grymt sugen på att skaffa dessa ridstövlar! :) Dom finns på hööks och blir mina för 1999:- svenska riksdaler.  Haha, Det är typ dom enda ridstövlarna som finns i min storlek, för jag har så breda vader ;( Fast min högra vad är typ 2 cm smalare än den vänstra HAHAHAHAH !!

Jaja nu ska jag strax börja bege mig mot Nalle, Har inte ridit han sen julafton typ :(!!

/ Maja

Hej på dig :)

Hoppningenn gick väll sådär om man sumerar allt. Ibörjan när jag red fram hade hon bra bjudning och var lyhörd :) Sen hoppade vi en oxer på medellinjen i trav och galopp, första hoppen var inte fagra men sen hoppade hon fint. Sen var det bara två diagonaler med hinder då, som vi skulle rulla på som ett timmglas =) Detta gick kalas ibörjan och sen brännde hon på ganska mkt en gång men  sen gick det najs igen innan hon tjurade ihop. Då vägrade hon gå, blev tyngre i handen  och gick inte fram alls :( Jag fick typ släppa tyglarna och gasa lite  sen gick det bättre men hon slöade mot hindret sen och då la vi ner det och då fick jag över hon ;) Sen gav vi oss och jag la ner hon, då var hon fin fin =P När vi kom ut kissade hon, så hon kan ju blivit segare för att hon var kissnödig hon törs typ inte kissa i manegen :S Gullan♥ Eller så var det tjur toppan som kom fram ;) Skit i filmen, filmade med fel kamera, får inte in det på datorn än + att det inte gick så bra  ;) Nu ska jag sluta tjattra !!!
Men .....
Det gick som det gick, inte som det skulle :P Men Toppan är bäst ingen protest♥

någar dagar sen!!!

kramar IDA


När jag inte rider....




 kram /Ida

Hoppning !!!

Nu blire hoppning på srk :) Fick inte tag på Linnea men ska hoppa med Matilda och Nisse och mamma kanske  filmar sen hänger Ebba med och ska hjälpa till och vara ett roligt sälskap :) Ela (Matildas mamma) är oxå med och hjälper =)



 kramar /Ida

Grattis Ida ! :)

Vad är det för en dag ? Är det en vanlig dag ? Nej det är ingen vanlig dag för det är Idas födelsedag HURRA HURRA HURRA!!! :D

rubrik ;)

I morse fick jag presenter → pengar till charles owen wellington classic hjälmen :)
                                          en jätte fin ring
                                          fina blommor
                                          en tavla ellen hade gjort
                                          en bok (2011 ) där jag kan skriva vad jag gjort när jag ridit
                                          och tårta så klart :P
                                         +pengar

Jag är jätte nöjd =) Sen ikväll kommer folk på fika och sånt najs. Men nu ska jag klä på mig och ut och gå med Wilma sen ut och rida ;)

bild från förra vintern -->toppan, jag och Johanna :)

kramar /Ida

MAJA !!!!

Jag har inte varit med henne på länge typ, jag har inte träffat hon sen i tisdags och sist jag va med henne var på Julafton! Börjar faktiskt sakna maja nu :) Men du får allt komma och fika imorgon på min födelsedag =D
bästa kompis ;)

kramar /Ida


BANAN :)

Idag blev det att rida på banan, Ebba red oxå :) Jag sov hos Ebba från igår till idag därför uppdaterade inte jag så mkt. Men vi har varit ute och varit i stallet ganska länge idag ;) Sen ska Ebba börja sköt om crowns oxå så det blir kuligt.

Men iaf det gick inte så bra för min del att rida idag hon var lite seg och stark, men what ever?? Imorgon går det kanske bättre =D Så imorgon blire det någon uteritt på något vis och så fyller jag år!!!! Så då ska jag vara i stallet på förmiddagen osv, för sen blire att fika med folk :P
På torsdag blire hoppning för Linnea och på fredag dressyr för Hanna = jätte kul :) Dock så ska snäll-Linnea flytta på måndag och fyyy vad jag kommer sakna hon :( *snyfft*. Men livet får gå vidare, hon kommer ju hem till sommaren :)



Två bilder på Linnea :)

kramar /Ida

Kompis ♥

Känner att jag verkligen måste börja bli bättre på att uppdatera här..
Har ju haft julkurs hela veckan på srk :D Red världens bästa Kompis (kompis är en ponny , bara så ni vet haha..) Han var absolut finast igår när vi red för Hanna :)

Ridpasset:
Först värmde vi upp med lite skritt/halt/skritt/halt. Sen red vi typ på en åttvolt, vi skulle jobba med aktiv och passiv sits (visst heter det så ? :S) På c-volten skulle vi öka traven och rida med en aktiv sits, och på a-volten skulle vi ta tillbaka hästen och rida med en passiv sits. Det gick bra! För ovanlighetens skull blev det svårare att ta tillbaka han än att öka ;)


Sen gjorde vi denna övning, den var svår tycker jag ;( Haha, Kompis kunde typ inte vara rak, så till en början fick jag bara se till att ställa utåt på den lilla volten (tro mig han gick som en banan annars..) Så sen gick det lite bättre han var inte lika stark längre. Han tvärade fint lilla gubben :'] 


Till sist vart det då denna övning, då vi skulle minska galoppen på 10-metersvolten. Detta var lättare i vänster varv på honom, men ändå svårt haha. Till stor del gick det såhär: Första halvan av volten gick perfekt, han faller ut på andra halvan. ojoj vad man fick kämpa.. det var mycket svårt att ta tillbaka galoppen på han... fast det var bra att han galopperade av sig själv så man bara kunde sitta där och "åka" utan att behöva driva i varenda språng. Han hade en finfin form! :)

Jag är verkligen jättenöjd över gårdagen, Slänger in en bild på ponnyn en annan dag :)

/ Maja


Royal ;)

 köpte ett delta och ett kedje skydd =D
Sen köpte vi oxå nya dojor, snösulor och broddar :)
 kramar /Ida

Frukost ;)

Nu blire frukost sen stallet ;) Toppan ska få sin mkt välförtjänade vilodag oxå. Men nu ska jag ner och äta frukost sen göra stallet och pyssla med toppan sen äta lunch, efter det far vi till royal och lämmnar tillbaka ett bett och sen tandläkaren, sen far jag nog till Ebba =D
 Alla tre kompisarna säger hej !!!

kramar/Ida


Uteritt :)

Dagens runda i bilder :)


Toppan vägrade först gå och så dunkade hjärtat snabbt, vi hade just passerat färska älg spår ;)




Jag kollar fundersamt vad hon håller på med men hon lyckades fippla till något med tungan som jag fick lov att fixa till. Ser ni tungan ???

Bilderna vart suddiga för det började bli mörkt ;) FOTO: Mamma

kramar /Ida


Storängsvägen =)

Vi red ju dit ( "igår" ) det var så härligt ändas -9 grader oxå = kanon. Plummsade genom snön vid sommarhagen och red skogen bort till discgolfen där vi började trava. Sen kom vi till storängsv. Toppan var inte jätte pigg men inte seg heller. Första galoppen var lungt tempo men sen galopperade vi alla backar på storängsv i ett friskt tempo (bra för konditionen på Toppan ).  När vi ridit hela storängsv tog vi höger på en annan väg och galopperade massor där med i ett friskt tempo och jag kan ju nämna att nu hade Toppan taggat till lite mera :) Travade, skrittade och galopperade sen  hem :) Men nu ska jag snart sova.

kramar /Ida


ebba och idaho här :)

HALO !!!!
Nu ska vi till stallet och mocka och fixa sen hitta på annat skoj i snön :)
Idag var vi iaf på storänges och det ägde  (jag och Linnea då ) skriver mer om det ikväll :D Nu ska vi gå :P



kramar ida och ebba :)

Min fina bild :(

Jag gjorde en så där lagomt ful bild i paint och jag la in den igår kväll men den kom aldrig in på bloggen :(
Men jag får väl säga det nu lite sent men bättre sent en aldrig, gott nytt år !!! Snart vid 20 i 11 far vi och hämtar Linnea och Calle :D Det ska bli såååå skoj ;)

 Linnea

kramar /Ida

RSS 2.0