Vilodag idag

Idag blev det vila för Toppans del men jag har....

  • ...mockat inne
  •  fyllt spån!
  •  fixat foder
  •  Vatten inne och ute
  •  Mockat hagen 
  •  Borstat Toppan  
  •  smörjt 3 träns och en sadel :)



kramar/Ida


TORSDAG!!!

Tränade i måndags och igår och hon var sjukt fin! Tänkte bara blogga fort, jag ska till stallet strax =) Kan ju på peka att imorgon tar Linnea Toppan då hon är hemma i helgen och hälsar på! Kult

kramar/Ida

Toppan !!!


En bild på Toppan igår i stallgången =) Hon var så söt <3

kramar/Ida

Hemma idag...

Idag är jag hemma för jag har jätte ont i huvet, känns som det ska sprängas! :( Hoppas det går över har då tagit alvedon. Men jag kanske uppdaterar om en stund igen nu ska jag se lite på film!

kramar/Ida

Svart och marinblå



Ett ganska tråkigt collage, orkade inte göra något märkvärdigt!;)

Nu ska jag sova, så morgondagen kommer fortare. Ska ju rida 2 gånger på srk på eftermiddagen :D Taggar!

/ Maja

Fin gumman min!

Jag red ut en kortis innan jag red på banan och hon var verkligen rolig att rida idag! =) FINFINFIN var hon;) Tänkte bara uppdatera lite snabbt. Imorgon blire träning för Hanna tillsammans med Maja, jag fick det i födelsedags-present =D Det blir as kul!!!

Bild från i sommras!

kramar/Ida


Lunch :P

Snart lunch sen stallet jag vet inte vars jag rider, haha:D Men det blir nog bra i alla fall! Sen så ska jag fixa en massa i stallet oxå, det blir nice =D

Släckte ni igår? Jag var hos Maja där släckte vi och dom hade släckt hemma oxå!!!
Har alla kommit ihåg att ställa fram klockan?
På tal om att ställa fram klockan, det blir ju att man går upp en timme tidigare typ :S Det som är positivt är väl att det kommer bli ljust längre så då är det ju ännu lättare att rida ut=) Men nu ska jag hoppa i kläderna innan jag ska käka ;)

Hov spår, haha asså ni älskar mina mobil-bilder det vet jag!

kramar/Ida

Nalle leker att Maja är ett träd...

Jag red ut med Maja idag, vi for först runt bonden och sen en liten bit på storängsvägen ;) Toppan var kalas fin och jobbade på bra. Sen när vi vände så började hon bocka, kicka och tackta och hålla på i skritten men det var typ as kul! Fast vi travade en bit då och efter en stund gav hon ju sig men ibland busade hon till, men när hon inte busade var hon fin och det är så kul när hon har en massa energi =D

Maja och Nalle!


Toppan! bägge bilderna är från idag;)

Nu ska jag åka och köpa godis, mumms fillibabba!
kramar/Ida


saknar sommaren!

Så då kan jag bjuda på lite bilder från när mina fotade mig ;)


 



 

På bild 4:a kan man ju undra vad jag gör med min fot!
Jag vi ha sommar nu!!!!

kramar /Ida

Lalalalaa!! =)

Idag ska jag rida ut som sagt var, men jag vet inte vars, när och hur ;) Den som lever får väl se! Förövrigt kan jag ju säga att jag är inte bättre i halsen idag men pappas super bra hals-tabletter äger =D

Gammal bild! <3 söt <3

kramar/Ida

Hes :S

Jag är jätte hes, har lite ont i halsen och så. Men det blev ingen ridning idag myste bara på i stallet och kl 20.00 for familjen och bowlade det var kul, jag träffade en massa "kändisar" från klassen, haha :D Jag ägde kan jag ju oxå påpeka *hos, host! Nu ska jag gå ner och käka chips, imorgon taggas stall dag med uteritt :)


kramar/Ida

Jag styr kosan mot stallet!

Nu beger jag mig mot stallet. Vet inte om jag ska rida idag, det får vi helt enkelt se. Igår var hon duktig även om det blev mkt skritt pga underlaget! Men jag får väl uppdatera mer ikväll då =) Nu taggas fredag kväll i stallet ;)
 
världens mysigaste katt!

kramar/Ida

Lugn dag :)

Idag har jag förutom skolan och en liten sväng på stan bara tagit det lungt :) Det blir nog inget stall imorgon heller, men på lördag så ska jag rida Nalle :) Längtar till måndag då jag och ida ska rida dressyr för Hanna, Hon har Toppan med sig och jag ska rida Kompis, Det blir skiitbra! :D



Finaste

Dressyr träning!

Idag  var Majas pappa snäll och skjutsade mig till träningen då Pappa inte kunde. Vi tränade dressyrprogram och jag red LC:1 för om det blir lag så går första omgången i den klassen så! Ibörjan var hon ganska stark men andra gången jag red, med en massa tips fast tejpade i skallen då gick det kanoners ;) Det gällde att få till formen efter fria skritten annars sabbades trav övergången och galoppen och sen avbrottet men det gick prima skinka andra gången om man ska jämföra. FIN GUMMAN :']

Bilden är från idag utanför ridhuset! =)

kramar/Ida

Storängesvägen!



Idag var jag och Ida riktigt duktiga! Typ 1 timma och 20 minuter efter vi hade slutat var vi på väg till storänges på våra pollar ! :) Vi red inte så långt på storänges, men det var riktigt trevligt iallafall! Nalle skötte sig exemplariskt :D (Vila vackra ord jag använder idag) Har ju för er som inte vet börjat ta Nalle 2 gånger i veckan istället för 1 nu :)

/ Maja

Ponnie :)

Jag och Maja red till storängs idag ;) Han ändå medans det var hyffsat ljust ute så! =D Toppan var kalas fin och imorgon taggas dressyr träning.
Vi ska träna dressyr program, det blir kanoners!


SOMMAR!!!!

KRAMAR/Ida

Tävling!



Klicka HÄR för att komma till tävlingen! :D

/ Maja

Veckans ridning!


Pälsfällning!

Toppan fäller massa päls så ryktade först igenom hela henne med ryktstenen sen med borstarna. Borstade länge och sen tränade vi med pälsglansen. Hon är typ rädd för den, men efter en stund gick det as bra och då blev hon så fin så med blank päls =D Då stod hon nästan helt stilla när man spraya i slutet. I början stäppade hon runt som en tok ;) Men nu är hon då ren och fin hon hade rullat i leran före! Men imorgon taggas dressyr! =)

En av alla mina nödvändiga bilder:) Den visar iaf att det är slask och varmt ute kanske, haha:D

kramar/Ida

Mockat... ;)

Idag innan middagen har jag :

  • mockat inne!
  • fyllt vatten inne och ute
  • packat hö
  • fyllt foder
  • mockat crowns hage med ebba
  • mockat toppans hage med ebba

Men nu har jag bestämt att Toppan vilar idag istället för imorgon, för imorgon har Maja Nalle och då kan jag rida med hon + att klockan är ganska mycket ändå ;) Men jag ska till stallet snart igen och borsta upp poan min som rullat i lera och så får hon hoppa i ett täcke! =D


Crowns ville hjälpa till eller så var han bara sugen på att äta upp grepen :)

kramar/Ida


Hahahaa:D Jag bjuder på detta!


kramar/Ida

Sov morgon =D

Börjar 10 i 12!!! Snacka om skönt..;)  Jag vaknade ändå vid 8 men tog en varm dusch och har bara myst på.  Ikväll ska jag rida, hade tänkt göra det på morgonen men jag hinner inte med bussen då!
Men det blir nog prima ballerina !
 Ojoj, glapp tygel:)

kramar/Ida

HAHAHA


Hej hopp!

Idag red jag dressyr det gick väl ganska bra =)  Min sits var för gräslig, gaah blir typ arg på mig själv!!!
Men Toppan var fin!


  TVÅ BILDER FRÅN DAGEN! :D

Kramar /Ida

Bilder från förra lördagen!







Ja, rubriken sa väl det mesta ;)

Förresten! Jag ska gå grönt kort kursen i vår :) Kändes lika bra att ta det nu när man ändå inte behöver förnya det på hela sin livstid! ;)

Just ja!

Igår var jag, Josse, Annie, Maja, och Ida och åt på pizzan sen käka vi glass, as kult :P Sen drog vi till stallet, men Annie gick hem för hon är alergisk. Det var kung. Vi käka godis oxå, sen gick jag, Ida och josse hem och åt muffins så vi var typ nyttiga klubben! Men kvällen ägde, bilder:

Hahaa, på kiosken :) Alla utom josse är med på bilden för hon tog kortet!


Josse mockar!!! =D

 Nöjda tjejor!!!


kramar/ida

Hej igen gott folk!!!

Idag har jag stått på banan på srk:s hopptävlingar! Jag flaggade mål :) Sen har jag rididt med Maja i 2 timmar till storänges och runt bonden, kult klut. Saga har fått en till liten ponnie vid namnet Little dun, kallad dunet eller dun. Sen har jag otroligt brunstig poa som oxå lyckat trampa sig idag i hagen men det var som bara en rispa så det är lugnt ;)

Dun när han rullar sig i hagen! 


Toppan är tok kär i han!

 
Och så avslutar jag med en bild på gumman min<3<3<3<3

kramar/Ida


Frågestund:D



Kör igång med en frågestund :D Passa på och fråga vad du vill om oss!
// Maja

Programträning

LC:1....  Det gick bra eller jätte bra =) Vilken skillnad mot förra årets programträning!!! Jag hade lite orolig hand, ilket jag är fullt medveten om det måste tränas bort... Men övergångarna i serpentinerna var mjuka och fina och hon var inte stark och hade en perfekt trav, typ fart osv. Så jag är nöjd!:D När jag hade ridit skulle man få applåder och då stod vi där och så kom Toppan på att applåder var farliga så då galopperde hon därifrån, haha:D
Sen dess tyckte hon att läktaren var lite kusligt men det gick.

LB:1... Detta gick oxå bra men hon var lite trött. Jag skulle tänka på att ställa igenom henne mer på serpentinerna. Vilket jag då tänkte på andra gången jag red igenom programet och av bara det lilla gick det mkt bättre! Jag är jätte nöjd över Toppan... :)

Och så kan jag förövrigt komma med en tråkigare nyhet...

... det blir ingen umeå tävling den 26 mars, det var redan fullt när jag skulle anmäla mig :( Men då får vi tagga april som bjuder på klubbtävling och lokal hemma tävling...=D


Toppam fick ha knoppar ;)


Sen lekte hon clown!!!

Det var allt och om nån har orkat läsa allt så blir jag typ förvånad :O
kramar/Ida


Hovslagaren...!

Idag har pappa varit på travet med Toppan som skoddes.  Så nu har hon fin fina hovar! Idag får Toppan vila. Har inte uppdaterat bloggen och i helgen laggade våran dator så.  Det kommer ett inlägg om dressyr- programträningen sen ;)
 

Nu ska jag och pappa ut med wilma!

kramar/Ida


inte bra uppdatering..

men jag kan faktiskt skylla på att våran dator har varit trasig :D Sportlovet har varit bra! Stallet nästan varenda dag :) Hoppning för asso i tisdags, gick kanon! Lite dressyr i fredags, och markarbete med Nalle igår :) Ida hade dressyrprogramsträning på srk igår, så hon åkte inte bort ;) Toppan tjafsa lite vid läktarn och för applåderna, men annars gick det bra! Ida får väl skriva mer om det sen.

Sovde hos ida i fredags förresten, hade skitmysigt. Såg på beck och tryckte godis! :D
Bilder från igår kommer senare ;) Ida fotade! :D

rörigt inlägg men....
nu ska jag dammtorka

/ Maja

Yippie!!!!

Nu taggas uteritt med Sofie!!! Blir nog storänges ;) Så jag ska hoppa i kläderna för att sen gå till stallet =) Idag gick jag ut med Wilma och när jag kom till stallet då rulllade Toppan :)
 
Fick med det på bild och efteråt skakade hon av sig alll snö!
 
Skaka,skaka.... Och sen kan jag ju på peka att det har kommit typ mer en 1 dm snö här. Jag som trodde det var vår nu :( Men den är nog najs att rida i så nu ska jag inte gnäla =D

KRAMAR/Ida

Barbacka =)

Idag red jag barbacka, det var kult...! =) Mest skritt och trav men lite galopp oxå. Hon var  duktig, fin poan :)



Maja och Toppan i sommras (barbacka) =D

kramar/Ida

kort inlägg!

Tänkte bara säga att nu far jag till stallet och jag uppdaterar ikväll!

kramar/Ida

Dagens ridpass :)

STORÄNGSV. blev det...! Med Gunn och Åsa. Toppan skötte sig kanon och var jätte fin ;) Nu väntar duchen sen ska jag promenixa 100m bort ungefär. (till Maja).


kramar/Ida

Ändrade planer!

Solen skiner och det droppar från taken, termometer visar +8 grader = vårkänslor i mass vis!!!!! =) Jag började morgonen med att hoppa i kläderna, äta frulle och gå ut med hunden precic som planerat. Jag gick med Wilma i 1 timme och passerade oxå stallet. Fixade vatten och drog av toppan täcket ;)  Men sen gick jag hem och bara slappade. Det behövde jag nog, har varit ganska trött och igår kväll hade jag dunnder ont i huvudet. Men har nyss ätit lite pizza till lnuch och ska nu bege mig mot stallet. Där väntar mockning i box och hage hö packning, foder fix och så tror jag hästarna vill ha lunch snart ;)
  puss<3<3<3<3

kramar/ida

Söndagen!

I söndags red jag lite dressyr, tänkte bara bjuda på någon bild från stallet då!
Knoppade luggen då och hade en inbakad fläta i manen..=)


 

Kan förövrigt på peka att man är snygg i 3-D glasögon!


kramar/Ida

Veckans ridning!


kramar/IDA

RUBRIK!!!!

Jag gillar inte rubriker! Idag ska iaf kusen få motion, får se vart näsan styr:) Kanske hinner jag med att kolla på när Maja hoppar. Men har en hel del jag ska hinna så det är nog bäst jag sätter igång...! Föst ska jag hoppa i kläder sen  äta frulle och ut med hunden, sen stallet....=D


 

JAG VILL HA SOMMAR!!!

Kramar /Ida


@ Maja

Tjong! Vi sitter nu hemma hos maja och har just anmält oss till droppinridning v.13 :D Taggelitagga!!

 



 

Några bilder från nån vecka sen ;)

/ Ida och maja

SOLIG DAG!

Idag får Toppan vila men jag har massa annat i stallet att ta tag i =) Sen i eftermiddag ska jag min syrra och min kuse Maja gå på bio och se Trassel! Men nu ska jag gå ner och äta frukost och chilla, men om en halv timma blire stallet ;)
Haha:D första snön!

kramar/Ida

Dressage...!

Dressyr blire idag, det blir nog bra =D Nu far jag till stallet.

kramar/Ida

Wilma som valp!

 
Jag och wilma för 7 år sedan :O ...! Lilla wilma <3<3<3<3

BESÖKSREKORD!

Igår hade vi besöksrekord!

Nu sitter jag hos mormor och morfar. Vi ska äta lunch här idag ;)
Men dagens att göra är: 
 

  • äta här!
  • mocka hagen...
  • fixa stallet...
  • packa oändligt med hö påsar...
  • rida fin ponnin min...=)
  •  se solsidan...!

Sen vette tusan, vi får väl se vad dagen har att bjuda på iaf =D


 Jag och Maja 2004! :O hela 7 år sedan...! ^

kramar/Ida


Godis!

Nu ska jag bara mysa och käka godis! Uteritten var jätte härlig. Jag ska försöka ta mig till storängs så mkt som möjligt nu för snart blir nog underlaget sämre. Men nu himlar gud vad jag är pepp på tävlingar, träningar och vårens underbara uteritter =] Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men kom med något förslag vett ja...! haha:D
kramar/Ida

Sportlov!

Nu har man sportlov! Grymt härligt :D Som ida berättade så red jag Nalle på banan igår, Det gick faktiskt jättebra! Han var avslappnad och fin, Trots all blåst och allt :) Ganska mycket skrittjobb blev det.

Det här är vad jag vet att jag ska göra på sportlovet iallafall!
  • Måndag: Bowling
  • Tisdag: Banhoppningsträning på SRK
  • Fredag: Uteridning på SRK, kommer förmodligen ta toppan då också eftersom ida är borta :)
  • Lördag: Nalle
Blir säkert mycket mer skoj också!



Haha, Var tvungen ;) Bergsbyskolan!! <3


// Maja

Naken-fis!

Toppan fick vara naken fis redan när vi släppte ut dom =D
Sen kan jag ju berätta att jag spännderade nästan 3 timmar i stallet imorse. Jag mockade fyllde vatten innne och ute myste med tjockan städade och skurade! Duktig va...? Men strax ska jag fixa någon lunch och sen stallet igen, jag och sofie far till storänges =] (nu blev det kursiv text, blä det gick inte fixa, datorn vill inte!)
 YOU MAKE ME HAPPY!
 ASFALT=VÅRKÄNSLOR =D

KRAMAR /Ida

Uppe med Tuppen!

Ska om en stund gå ut och släppa ut hästarna. Senare idag när det blivit lite varmmare ska jag nog ta av tjockan täcket!
 mörk bild men men ;)

kramar/Ida


dingelfjong = broddar

Nu har det varit blåsigt i ett par dagar, bild bevis:
 Maja på väg hem från skolan!
 Kolla toppans man i blåsten =D

Ikväll red jag på banan med Maja och det var kult hon var finfin! Men lite stark till och från men mest då hon blev lite spänd av blåsten;)

Nämen livet rullar på, allt går bra och imorgon ska jag rida ut och nu är det lov, kan livet bli bättre???
Nae, det är sååå nice, tagga lov!
Kramar/Ida


Städat och klart =D

Nu har jag städat, renbäddat och vikt undan kläder ;)
 Ren bäddat och fint!

Nu ska jag hoppa i stall-kläder och bege mig mot stallet =D Yippie! Sen taggas morgon dagen nåt så grymmt mycket, först rider vi på srk med skolan (friluftsdag) och sen blire Hanna träning med Min fina poa!

kramar/Ida


att göra...

Dagens att göra...   

  • värma maträster och käka!
  • städa :(
  • stallet=D
  • plugga:(

Stallet blir nice och käka med då, men dom andra två hade jag gärna skippat ;) Idag får toppan vila. Bäst jag sätter igång nu då om jag ska hinna allt.


kramar/Ida


RSS 2.0