Hoppning :D

Tjenare ! Idag var det hoppning på SRK, Hade fin madicken ;) Lyckades åka av hon :):) Skulle vända upp på diagonalen på ett hinder, bytte galopp lite sent. Hon vart bara "sne" och tvekade.. Satt typ bara där och hoppades på att hon skulle hoppa haha! Så stanna hon,och jag gjorde kullerbytta(stavning?:D) Över halsen på henne haha :)
Men det var skoj!:D

Nu tycker jag att ekholm ska uppdatera lite!

/ Maja

Bilder från Dressyren på srk :DDet var allt för mig hihi =D

/ Maja

21 maj 2011

Fotade ida i Torsdags på SRK :) Kan lägga in bilderna lite senare kanske.. Hinner faktiskt inte nu ;D Ska upp till thestall och rida :) Blir nog ut en liten sväng, ska gulla med min käre far och fråga om han vill följa med mig :D Red lite på bryggvägen och banan igår, det gick bara bra :) Känner en stor skillnad sen jag började rida han !Fina häst!

/ Maja

Höhö

Nä nu himlar ska jag och ekholm bli bättre på att fota/lägga in ridbilder!! Har kollat igenom en massa inlägg sen typ December och hittade kanske 4-5 inlägg med ridbilder typ hahaha!! Iallfall, som ida sa började vi sent idag, så vi hann till storänges innan skolan :) Gick utmärkt hihi. Nu har jag varit uppe och packat hö och gett han krafft och vatten :)

Adjöken / MajaIda och Tjockiiii

Började 12 idag!

Idag hade vi sovmorgon till 12 så jag och maja drog till storänges imorse;) Toppan var fin,fin riktigt skoj
Nu ska jag upp och mocka för jag hann packa hö och mocka hagen på morgonen men inte boxen! :)
Jag ska oxå pussa på Toppan ofc

Har fått fler bilder av amanda norgren från kdrf bjuder på en bild nu :)/Ida

HISS & DISS!

Hiss!Pikétröjorna från gina! :D Perfekta att rida i! Snygga färger också :D

Diss!Dyontränsen, inte vackert nackstycke...

/ hästflickorna


Hej Kamrater! :D

Som ida berättade igår så red ju vi till sandvägarna, gick kanon för ida, och så även för mig! :D Så otroligt roligt det var, har aldrig gått så bra. Han brukar ju för det mesta ju bara bli stark och allmänt jobbig, men nääsi, inte igår inte! :) Älska hästen!! Imorgon ska jag och ida på stan och kolla på skolavslutningskläder , efter det blir det SRK för min del :) Ska rida lektion.!:)bäst!

/ Maja

HEJSAN HOPP!

Idag var jag på srk och jobbade och kollade på tävlingen, kult!  Sen mockade jag och gjorde stallet, och efter det red jag. Det gick inte riktigt lika bra som  tidigare dagar på senaste tiden men det var mitt fel! Idag red jag inge bra, tyvärr...  Hon var ju fin stundviss och då var hon mega trevlig men lite seg. Men imorgon går det säkert bättre

Du är ju bäst ändå! <3 ♥

/Ida

Sandvägarna!

Idag red jag och Maja till storänges och sandvägarna ;) As king!!! Hon var kalas fin mitt lilla krut-paket Är så kul när det går så bra! Imorgon blire att jobba på srk igen, jobbade igår oxå, därför hann jag inte uppdatera.
Men ikväll sover jag och Maja i husvagn!


sötast ♥ bäst ♥ älskad

/Ida

Hopptävlingar!

Idag snabbade jag mig, red ut en runda och hon skötte sig bra! Sen mockade jag och swich var jag klar och på väg till srk ;) Där vi byggde bana inför helgens tävlingar. Jag ska jobba där imorgon efter skolan och på söndag. Men nu kan jag inte komma på vad jag ska skriva, så.....!

...bye!


en favorit i repris!

/Ida

Fina pållee

/ Maja

Saga och Dun KDRF/ maja

Dressyrade!

Dressyr blev det idag och hon gick kalas fint! :) Jobbade bara med formen och frammåtbjudningen. Hon vart mjuk i sidorna och stadig i formen, allmänt mjuk & fin helt enkelt! Jag är nöjd!

Imorgon slutar jag halv 2 och ska skynda mig hem för jag ska hjälpa till att bygga bana på srk kl. 18.00 ;)
Före det ska jag rida ut på min poa

Hahaaa:) snyggve???

/Ida

Inställt :(

Tyvärr är hanna träningen inställd idag för Hanna är sjukskriven :( Hon har brytit handleden! Så vi får se, antingen om någon hakar på ut eller om jag dressyrar ;)


Nästa tävling blir i Piteå på näsviksgård där Toppan stod förr! 21 maj.
Sen blire umeå 28 maj! =)

/Ida

Maj, april, mars???

Idag red jag ut samma sväng som igår men krävde mera :) Hon var jätte trevlig stundviss men vart stark på vägen hem, så när vi var hemma red jag bara igenom hon en liten stund på banan! Då var hon hur fin som
helst kul, kul :D Mjuk i sidorna och lyssnade bra på vikthjälperna! Kalas skoj helt enkelt

Bild från framridningen på kdrf! FOTO: Tove

/Ida

Uteritt!

Red med Saga och Dun mest skritt, bara en kort galopp och lite trav. Vi red på bryggvägen och runt i skogen och myste=) Toppan var mysig, jag krävde typ ingenting red barbacka med schorts och så där

Mobil-bilder från idag!  kan förövrigt säga att i skellefteå har vi 20 grader :)

/Ida

Bilder !

Jag ser inte så nöjd ut på bilden men var sjukt nöjd!!! :D Fin ponny iaf!^/Ida

Tävlingen!

DRESSYRRYTTAR-TEST: På framridningen var hon fin, blev lite seg på banan men hade ändå en bra form och hela travdelen gick kanon. Ökningen hade kunnat varit mycke bättre dock ;) Men hon vart rätt så fin i galoppen oxå och jag var jätte nöjd! =) resultat: 59.3%

LB:1 :
På framridningen var hon seg försökte gasa fram hon lite och så där ;) Vilket måste funkat bra för på banan var hon jätte fin fast hon var lite seg. Hon höll formen bra och var lydig  Jag är sååå nöjd!!!
resultat: 58.97%

Mina bästa resultat än så länge men vi ska komma över 60%!!! Men hon var inte så här fin för typ 3 veckor sen, allt har gått så mycket frammåt sen jag red för A-M! :) Älskade ponnie <3<3<3 Bilder kommer sen då världens bästa hästskötare oxå aggerade fotograf. Nu ska jag duscha sen ska jag och Maja fota varanndra ;)

/Ida


Here comes the sun!

Råbra väder ute idag ju! :D Vet inte riktigt vart jag ska rida idag.. Jag skulle ju inte hinna med ekholm till storänges eftersom hon säkert redan är där haha ;D blir väl nånstans här i trakterna :) Lär ju bli mysigt hur som helst :DFina ek! :D

+15 grader ute

King  väder !!! Nu ska jag käka frulle sen stallet!/IDA

Barbacka!

Red ett dressyrpass barbacka idag, lite stolt att jag inte skumpa av haha ;) Gick faktiskt ganska bra :) Sen bar det vidare mot srk för grönt kort kurs, hade ett delprov ;) gick faktiskt bra!Jag bjuder på den.

Nån mer än jag som brukar tänka på vad man ska tänka på...

Toppan ömmade nog bara från skoningen så igår red jag för Hanna och himlar vad fin hon var!!!! Idag var hon oxå kalas fin hon lyssnar kanon på vikthjälperna nu, och jag kan rida ihop hon mycket bättre i galoppen!  :)


I helgen väntas tävling och jag säger bara "se upp för oss" haha;) skoja ba
Men ikväll efter stallet laddade jag med glass för att plugga! Plugga NO.... Kemiska formler hit och dit (visst fattar jag mycket???? not.. ) Imorgon bjuder skoldagen på matte-prov, no-prov och spanska förhör, kul va?
Men sen spenderas ju kvällen i stallet = skönt Toppan vilar dock imorgon!

/Ida


Halt!

Idag for vi ut. Först var hon as fin sen där det var mycket sten började hon ömma och efter det var hon lite oren.
:( Men jag tror det är för att hon är ny skodd, hon har ömmat förut när hon varit ny skodd. Vi får se imorgon helt enkelt! Håll alla tummar ni har för att det är bra imorgon, själv håller jag alla tummar och tår som jag har ;)
MIN BÄSTA PONNY <3<3<3

<3 TOP CLASS <3

/ida

Uteritt =)

Idag ska jag och Maja rida till storänges ;) Toppan behöver galoppera av sig lite! Igår red vi på banan och Toppan gick som en klocka, jag är såååå sjukt nöjd =)
Men nu ska jag käka.

/Ida

HAHAHHAHaha, ida hoppa över en gran barbacka igår :D Spaana in fejset :D

/ maja

Bobby!

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.
Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.

Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.

Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″

/Ida


Dagens ridpass!

Jag red för första gången på tre dagar eftersom hon hade blivit vaccinerad ;) Toppan var dunnder pigg och vi red med Sofie och Dun, och Maja cyklade! Vi travade bryggvägen sen red vi in i skogen och jag hoppade en liten gran barbacka--> ingen vacker syn men kul var det =) Sen red jag en stund på banan lite skännkel-vikningar och sånt, och Tjockan var finfin!Taggar tävling på söndag!!!!Piggelin ponnie :) <3

/Ida =)

Dagens ridpass!

Red ju nalle idag, gick faktiskt jättebra!:D Red igenom LC:1 och tränade lite övergångar på en volt, lite skänkelvikning också :) Han vart riktigt mjuk och fin i vänstersidan, kändes bra! :D

Vet att min skänkel är ganska långt bak och att jag sitter ganska framåtlutad, men jag jobbar på det! ;)Tack å hej!

/ Maja

MorrN

Tjenare! Vi gick upp för ett tag sedan och har käkat frulle :) Idag ska vi fota varandra när vi rider ;) Så sitt kvar vid datan och vänta in våra bilder >:DMarängswiss igår :) MUMS!

/ Ida & Maja

Hoppbilderna!YÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

Foto: Ida Lundberg :)

/ Ida & Maja

RSS 2.0